You are using Internet Explorer 11 or earlier, this browser is no longer supported by this website. We suggest to use a modern browser.

PA - Poliamid

A thyssenkrupp Materials Hungary kínálatában is megtalálható PA6 rúd (igény szerint lemez). Nagy szilárdságú, szívós, a vibrációnak, fárasztásnak jól ellenáll, rezgés- és zajcsökkentő, jó kopásállóságú, a gyenge savaknak és szervetlen oldószereknek ellenálló, mérettartóssága és egyéb szilárdsági jellemzői nagymértékben függenek a környezet nedvességtartalmától (jelentős vízfelvétel: 3-4 %) és a hőmérséklettől, széles hőmérsékleti tartományban lehet alkalmazni (-40 °C / +90 °C). Natúr színe tejfehér vagy csontszínű.

Alapanyag-jellemzői miatt a PA6 rudat perselyekhez, fogaskerekekhez, siklócsapágyakhoz, tengelykapcsoló betétekhez, gördülőcsapágyak golyó- vagy görgőkosarához, tolókákhoz, támgörgőkhöz, tartó- és szigetelő elemekhez, valamint csigákhoz, kötél- és ékszíjtárcsákhoz használják leggyakrabban. Szigorú mérettűrést igénylő alkatrészek gyártására vízfelvétele miatt nem alkalmas!

Gyakori változatai:

PA 6 (extrudált poliamid 6),
PA6 G (öntött poliamid 6),
PA 6 G Mo (molibdén diszulfiddal töltött, öntött poliamid 6),
PA 6.6 (extrudált poliamid 6.6),
PA 6.6 GF30 (extrudált poliamid 6 + 30 % üvegszál)