• Home
  • Blog
  • Mit jelent számunkra a fenntarthat...

Mit jelent számunkra a fenntarthatóság?

A fenntarthatóság a thyssenkrupp számára nem csupán egy jól hangzó szlogen, hanem olyan elkötelezettség, amelynek szellemében a vállalat tevékenységeinek és döntéseinek során figyelembe veszi a környezeti, társadalmi és gazdasági szempontokat, annak érdekében, hogy hosszú távon fenntartható módon működjön. A fenntarthatóság fogalmának integrálása a vállalati stratégiába azt jelenti, hogy a thyssenkrupp nem csupán a jelenlegi generáció szükségleteit és elvárásait veszi figyelembe, hanem olyan üzleti modellt keres, amely a jövő nemzedékek számára is biztonságos és fenntartható.

 

Környezeti fenntarthatóság

Az acélipar az EU egyik legfontosabb ágazata, amely évente mintegy 160 millió tonna kész acélt állít elő, és a kontinensen belül összesen 2,3 millió embernek biztosít munkát, a globális ellátási láncot figyelembe véve pedig közel 100 millió munkahelyért felelős világszerte. A thyssenkrupp számára kiemelten fontos az ellátási lánc biztosítása és fenntarthatóbbá tétele, ezért olyan intézkedéseket és gyakorlatokat alkalmaz, amelyekkel csökkenti karbonlábnyomát. Ilyen lehet az energiahatékonyság növelése, a széndioxid-kibocsátás csökkentése, az újrahasznosítás elősegítése és más olyan intézkedések, amelyek segítenek a természeti erőforrások megőrzésében. Sőt, a thyssenkrupp Materials Services Európa legnagyobb anyagforgalmazójaként olyan egyedülálló számítási modellt fejlesztett ki, amellyel nyomon követhető egy termék karbonlábnyoma a teljes ellátási láncban. A Product Carbon Footprint – röviden PCF – kalkulátor kiszámítja az egyes termékek pontos CO2-kibocsátását a gyártástól a kiszállításig.

 

Gazdasági fenntarthatóság

A gazdasági fenntarthatóság azt jelenti, hogy a thyssenkrupp hosszú távon is pénzügyileg stabil maradjon. Ez magában foglalja az üzleti folyamatok hatékonyságának javítását, az innováció elősegítését, a digitalizációt, a pénzügyi átláthatóságot és más olyan tényezőket, amelyek biztosítják a vállalat pénzügyi stabilitását és folytonosságát, mindezt úgy, hogy a környezeti fenntarthatóság egy pillanatra sem kerül ki a fókuszból. A thyssenkrupp fenntarthatósági törekvéseivel próbálja összeegyeztetni az üzleti sikert a környezeti szempontokkal, egyensúlyban tartva a jelen és a jövő generációk szükségleteit és elvárásait.