Lemez

A thyssenkrupp Materials Hungary acéllemez kínálata az elkészítési folyamat alapján két fő kategóriára osztható: hidegen és melegen hengerelt lemezekre.

Hidegen hengerelt lemez

A hidegen hengerelt acéllemezeket az egyenletesebb anyagstruktúrának, jobb minőségű felületüknek és a mélyhúzhatóságuknak köszönhetően elsősorban az autóiparban és az elektrotechnikai iparban használják.

Tűzihorganyzott lemez
A tűzihorganyzott lemez különlegessége a tűzi-maró eljárással felvitt horganyréteg, mely biztosítja az acéllemez magas élettartamát, korrizióállóságát és dekoratív megjelenését. Mindemellett jól hegeszthető és forrasztható, ezért felhasználása sokrétű- sokféle kültéri célra használható, például ereszcsatornákhoz, dekorációs célokra vagy burkolatokhoz.

Pácolt lemez
A pácolt lemezek felületkezelésének köszönhetően egyenletesen simák, reve- és rozsdamentesek, emiatt kiválóan alkalmasak lézervágásra. Remekül használhatók mezőgazdasági gépgyártáshoz vagy például kandallók gyártásához.

Melegen hengerelt lemez

A melegen hengerelt acéllemez felhasználási területei, többek között az építőipar, a gépipar, a mezőgazdasági gépgyártás és a szerkezet gyártás. Az acéllemez előnye, hogy könnyen megmunkálható –hegeszthető és vágható. A durvalemezek további felhasználói lehetnek a különböző tartályokat és ipari gépállványokat gyártó nehézipar, a hajógyárak és a hadiipar is.

Cégünk az alábbi melegen hengerelt lemeztípusokat kínálja, széles tekercsből táblásítva (EN10051 szerint):

Melegen hengerelt finomszemcsés anyag S355MC minőségben
Bordás lemez S235JR+N minőségben
Melegen hengerelt durvalemez S235, S355 minőségben
Melegen hengerelt vékony lemez S235, S355 minőségben
Melegen hengerelt SharpCut lemezek