You are using Internet Explorer 11 or earlier, this browser is no longer supported by this website. We suggest to use a modern browser.

PE - Polietilén

A thyssenkrupp Materials Hungary számos polietilén lemezterméket kínál. A termékek felhasználási köre igen kiterjedt az iparban.

Jó mechanikai szilárdságuknak, alacsony hőmérsékleten is nagy szívósságuknak, nagy villamos szigetelő képességüknek, sók, savak híg oldatával szembeni vegyszerállóságuknak, könnyű forgácsolhatóságuknak, hegeszthetőségüknek, melegen alakíthatóságuknak köszönhetően a kemény polietilén lemezek (PE-300 lemez) kiválóan használhatók a vegyiparban és gépészetben, a hegesztett berendezésekben, a tartály- és aknagyártás során, valamint az ortopédiában.

Nagy mechanikai szilárdságuknak és rugalmasságuknak, jó csúszási tulajdonságuknak, jó abráziós kopásállóságuknak, csekély vízfelvételi képességüknek (víz alatti feladatok), könnyű megmunkálhatóságuknak, kiemelkedő vegyszerállóságuknak, nagy hő- illetve kiváló hideg- és időjárás állóságuknak (-250 °C / +80 °C) az ultranagy molekulatömegű polietilén lemezeket (PE-1000 lemez) tipikusan csapágyakhoz, terelő-, lánc-, szíj és hevedervezetékekhez, nagy erejű ütközőelemekhez, ipari csúszdákhoz, siklóelemekhez, csomagoló és anyagmozgató gépek csúszó és vezető elemeihez, ömlesztett anyagokat tároló és továbbító felületek béleléseihez, kaparókhoz és görgőkhöz, sporteszközökhöz használnak, de a vegy- és gyógyszeripar, illetve az élelmiszeripar minden területe is használja azokat.

Elérhető termékváltozatok:

PE-100 lemez,
PE-300 lemez,
PE-300 (játszótéri) lemez,
PE-500 lemez,
PE-1000 lemez