You are using Internet Explorer 11 or earlier, this browser is no longer supported by this website. We suggest to use a modern browser.

Ötvözött szerkezeti acél

Ötvözött szerkezeti acél termékeink olyan, különleges gondossággal gyártott nemesacélok, amelyek gép és járműipari alkatrészek készítéséhez kiválóan alkalmazhatók. Az alábbi típusú ötvözött szerkezeti acélokat kínáljuk raktárról:

Betétben edzhető köracél ( 16/20MnCr5)
A betétben edzhető köracél jellemzője a szívós mag és a kopásálló kéreg együttese. Kiválóan alkalmas járműipari, gépipari felhasználásra, például fogaskerekek, tengelyek, csapok, vagy akár hajtóművek gyártására is.

Nemesíthető köracél (42CRMO4)
A nemesíthető acél nagy előnye a szívóssága és a dinamikus igénybevételnek való ellenállása. Elérhető nemesített, lágyított és húzott/hántolt kivitelben is. Jellemző felhasználási területei: csavarkulcsok, tengely jellegű alkatrészek, hajtóművek gyártása.

Lapos rugóacél
A lapos rugóacél legfőbb előnye, hogy terhelés hatására rugalmasan változtatja az alakját, majd a terhelés megszűnése után visszanyeri eredeti formáját. Emiatt kiválóan alkalmas lap-, lemez-, csavarrugók, teherautókhoz használatos torziós laprugók és tányérrugók előállítására is.

Öntvény körrúd
Az öntvényrudat elsősorban jó hővezető és rezgéscsillapító képessége különbözteti meg társaitól. Felhasználhatósága rendkívül széleskörű, legtöbbször azonban különféle járműipari, gépipari alkatrészek előállítására használják, például dugattyúk, hengerfejek, fékdobok, motorházak gyártásához.