• Home
  • News
  • Az ellátási láncok karbonlábnyom k...

Az ellátási láncok karbonlábnyom követése

A thyssenkrupp Materials Services és a CarbonChain szoftverszolgáltató partneri megállapodást kötött annak érdekében, hogy kidolgozzanak egy olyan megközelítést, amellyel nyomon követhető az acélgyártás során kibocsátott üvegházhatású gázok mennyisége, és amellyel meg tudják határozni a beszállítók átláthatóságára vonatkozó szabványokat. Ennek köszönhetően thyssenkrupp Materials Services európai anyagelosztó egységeinek beszállítói és vásárlói most már hozzáférhetnek az igény szerinti termék karbonlábnyomához.

 

Több információ, megfontoltabb döntés

Az acél, a rozsdamentes acél, az alumínium és más fémek előállítása és az ezekből készült termékek gyártása globálisan körülbelül a világ üvegházhatású gázainak 12%-áért felelős, ugyanakkor jelentős eltérések vannak az egyes termékek között, és a kibocsátás csökkentési potenciál is széles skálán mozog. A fenntarthatóság és a környezetvédelem mellett elkötelezett vásárlók korábban jobbára csak a sötétben tapogatózhattak, a teljes ellátási láncra vonatkozó karbonlábnyom kiszámításának köszönhetően azonban konkrét információkkal rendelkeznek arról, hogy az általuk kiválasztott termékek milyen hatással vannak a környezetre, így megfontoltabb döntést tudnak hozni.

 

A jövő útja

Az iparágvezető CarbonChain szoftvere segítségével a thyssenkrupp Materials Services tovább bővíti a termékek karbonlábnyom nyomon követési képességét. Az együttműködés célja az iparági szabványok megerősítése az üvegházhatású gázok kibocsátásának átláthatósága és az adatminőség terén. A CarbonChain a fémek kibocsátási adatbázisát az anyagok elsődleges adataival gazdagítja, amelyeket a thyssenkrupp Materials Services beszállítói szolgáltatnak.

 

Jörg Heiles, a kelet-európai üzleti egység vezérigazgatója kifejtette: „A thyssenkrupp Materials Services elkötelezett az átláthatóság előmozdításában az acéliparban. Karbonlábnyom kalkulátorunk a teljes ellátási láncot átláthatóvá teszi, hogy partnereink fenntarthatóbb döntéseket tudjanak hozni, és felkészülhessenek arra a szabályozásra, amely az acéltermékek ellátási láncában egyre elterjedtebb.”

 

Az együttműködésre mindkét fél büszke lehet. A CarbonChain folyamatosan fejleszti karbonlábnyom követésére szolgáló technológiáját, míg a thyssenkrupp Materials Services piacvezető az acéliparban. A jövőbeni elvárások szerint ez a partnerség nemcsak a két cégnek, hanem az egész iparnak is előnyös lehet, mert elősegíti a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre való áttérést.