A holnap ellátási láncai

Az ellátási lánc folyamatosságának és hatékonyságának biztosítása jelenti egyik legnagyobb kihívást az ipari szereplők számára. Az úgynevezett ostorcsapás-effektus és a globális ellátási láncok sérülékenysége rákényszeríti a nagyobb iparvállalatokat, mint amilyen a thyssenkrupp, hogy a modern technológia lehetőségeit kihasználva növeljék hatékonyságukat. A jelenlegi trendek szerint a digitalizáció, az együttműködés és a partnerség azok a kulcsfontosságú területek, ahol fejlődnie lehet és kell azoknak a szereplőknek, akik nem akarnak lemaradni a vásárlókért folytatott versenyben.

 

Digitalizáció

Bár sok cégnél szó van a digitális átállásról, többségüknél ez csak a jövő zenéje, miközben a kihívásokra már ma válaszolniuk kell. Ahhoz, hogy például a rozsdamentes acélt vagy ipari műanyagot előállító és forgalmazó cégek versenyképesek tudjanak maradni, fel kell gyorsítaniuk a digitális átállást, a digitalizáció ugyanis javítja a transzparenciát és a hatékonyságot azzal, hogy valós idejű adatokat szolgáltat a teljes ellátási láncról. Ebben nagy segítséget nyújt a mesterséges intelligencia, az AI, amely elsősorban előrejelzésekhez és optimalizáláshoz használható. Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy az emberi tényező nem iktatható ki az egyenletből, bármilyen fejletté is válik a mesterséges intelligencia.

 

Együttműködés

Az ellátási lánc valamennyi szereplője közötti nyílt adatmegosztás és az együttműködés jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. A „végpontok közötti” (E2E) adatkollaboráció lehetővé teszi a valós idejű információcserét és a jobb koordinációt, és hatalmas lehetőségeket rejt a jövő ellátási láncainak átalakításában. A mindenki számára érthető, standard adatformátumok és a hatékony kommunikációs csatornák kulcsfontosságúak a hatékonyság növelése szempontjából.

 

Partnerség

A végpontok közötti adatkollaboráció sikerességéhez elengedhetetlen a bizalom és az együttműködés. A közös célok és a kockázatok megosztása elősegíti a hatékony partnerséget, a

nyílt kommunikáció és a közös tanulás pedig biztosítja a folyamatos fejlődést.

 

A szerszámacél, rúdacél és magasépítészeti műanyag forgalmazásával is foglalkozó thyssenkrupp Materials Services mindent elkövet annak érdekében, hogy alkalmazkodjon a holnap kihívásaihoz, és biztosítsa az ellátási lánc folytonosságát, ugyanakkor szem előtt tartja a fenntarthatóságot is.